Mons rock-cut
Discover the aqueduct, an impressive Roman structure still in use today. To supply Fréjus with drinking water, the Romans decided to tap the Siagnole springs at Mons. They cut a trench 50 m…
Discover the aqueduct, an impressive Roman structure still in use today. To supply Fréjus with drinking water, the Romans decided to tap the Siagnole springs at Mons. They cut a trench 50 m…
Model boats and Mons matchstick village. Mr. AUDIBERT, nicknamed “the sailor from Mons”, has devoted his life to his passion for boats….. his works are exhibited in the Musée Marine et Monstagne, dozens…
Perched on a rocky outcrop, buffeted by the wind, Mons invites you to stroll through time, from the prehistoric dolmen of Riens, to the narrow streets adorned with wrought-iron signs celebrating the trades…
Family outing to discover Mons, the Oratoire Saint-Pierre and the Riens megalith. The Riens dolmen is set in the center of a tumulus and housed collective tombs. The commune of Mons boasts several…
Au menu de leur prestation culinaire suivant la saison: Plats à emporter: Daube provençale, Blanquette de veau, Poulet au Curry, Sauté de Porc, Calamars à l’Armoricaine, Coq au vin, Poulet fermier rôti, Lasagnes,…
Installée à l’ombre d’un vénérable marronnier centenaire sur la place Saint Sébastien à Mons, pittoresque village de caractère du Var, Naïma propose sa cuisine orientale servie sur place, et aussi burgers-frites, sandwiches, crêpes…
Aux jours gris et pluvieux, la salle voutée aux vieilles pierres vous accueillera en toute intimité, pour une pause ‘ Bonheur’.
Le gîte de randonnée de Mons est d’une capacité totale de 12 personnes. Il est composé comme suit : Rez-de-chaussée : Garage à vélo Etage 1 : cuisine, salle à manger commune et…
De la ferronnerie traditionnelle,pergolas,portail, grilles, garde-corps…. Réalisation de sculptures en acier -(voir circuit des enseignes des vieux métiers à Mons) – réutilisation de vieux outils en métal pour sculptures…
Lou San Bastian vous propose sa cuisine traditionnelle française faite maison, avec des produits frais et de saison, ainsi que ses pizzas cuites au feu de bois.